Ullkläder till barn

ullkläder ullkläder till barn ull

Barnkläder i ull

Nu är hösten här och det är dax att fylla på garderoben med varma sköna ullkläder till barnen så de håller sig varma. Det är inte alltid lätt att klä sina barn för en dag på förskolan eller skolan. Vädret växlar snabbt nu på hösten, på morgonen kan det vara kallt och solen lyser. Senare på eftermiddagen kan det vara gråmulet och regnet hänger i lyften.
ja det bara snurrar i huvudet och hur jag än väljer så vill jag att mina barn ska vara varma, glada och ha roligt.

Vilka vinterkläder ska jag välja !

Efter som vädret växlar fort här i norden så gillar jag att ha många lager och det får gärna vara ullkläder. Barnen får känna av lite själva och man kan stoppa ner handen i nacken och känna av lite hur de känns. Händerna känns de varma eller kalla. Ja man får fråga och ha lite koll på hur mycket de rör på sig.

ullkläder ullkläder till barn ull

Några ulliga tips från en tvåbarns morsa !

  • kläder i ull närmast kroppen.
  • det finns många fina färgglada barnkläder i ull så man behöver inte vara tråkig.
  • gärna ett lager 2 i ull. Det finns ullkläder som är som en slags fleece. De är lätta att dra på över de kläder som baren har inne på dagen. Perfekt under regnbyxorna eller skaloverallen.
  • När vinter är på G på riktigt så kan man behöva att fylla på under overallen för att de ska hålla sig varma. Välj då gärna tunna ulljackor och underställ det underlättar barnens rörlighet.
  • Många tunna lager så man kan reglera efter behov.

Ullens egenskaper

Måste bara säga det jag älskar detta häftiga material ! jag önskade att jag hade använt ullkläder mer till mina barn när de var små.

En anledning till att ull är så bra till kläder. Det är att den absorberar mycket av fukten och kan transportera bort den från huden. Det är därför man ska använda plagg i ull närmast huden. Om du svettas så leds fukten bort från huden och du slipper känna dig kall och blöt.

Först och främst har ull en termiskt isolerande egenskap att hålla värmen även under mycket låga temperaturer. Ull absorberar kroppens fukt och svett och kan binda upp till 40% av sin vikt. Det är utan att påverka den värmande egenskapen. Jämfört med bomull som kan absorbera endast 8% av sin vikt. Ullkläder är även väldigt skonsamt mot huden. Man kanske tänker sig att ull är väldigt varmt att ha på sig när det är varmt ute. Men så behöver det inte vara. Ull är värmereglerande och kan på vintern ha en värmeisolerande effekt. Till sommaren fungerar ett tunnare ullplagg bättre eftersom det då inte kommer att bli för varmt.

Tvättmaskin och ull

Ja nu känner du nog att moment 22 snart kommer. Hur ska jag kunna hålla dessa kläder ren med alla andra måsten som ska göras. Har jag tid med detta, måste jag stå och tvätta för hand när barnen har gått och laget sig. Den orken finns inte, inte på min världskarta i alla fall. Nej nu ska jag berätta något enkel många av dagens ullkläder går utmärkt att tvätta på 30 graders ulltvätt. Det är alltid en fördel att använda ulltvättmedel för att förlänga hållbarheten på kläderna. Ruska upp och hänga upp och låt torka ja så enkelt är det. Prova du kanske blir överraskad du med !

Ullkläder till barn från JOHA

Vi har valt att sälja barnkläder i ull från JOHA bara för att de är enkel att använda, mjuka och goa. Joha barnkläder fäster stor vikt vid miljövänlig produktion och var ett av de första danska företag som är godkända att använda EU Ecolabel på sina produkter.
EU Ecolabel ges endast till företag som kan visa att deras produkter uppfyller de stränga miljökrav har rätt att använda märket. Dessutom har de flesta av deras ullprodukter ackrediterade av internationella Woolmark certifikat.
Woolmark är en av de mest kända textilmärkningssymboler. Produkter som bär denna etikett testas i enlighet med Woolmark strikta krav. Det garanterar bästa kvalitet och renhet av ull.

Blir ni nyfika så besök gärna vår Webbutik Häxan Hulda

ullkläder ullkläder barn ull