Träleksaker

Populära leksaker till barn

Träleksaker har i många generationer varit ettt populärt inslag i barnens lek. Det har ofta haft en naturlig plats i barnens lekrummet. Träleksaker sträcker sig över många generationerna. Det är något som de flesta människor har en stark relation till.  Man kan ofta förknippa dessa leksaker med sin barndom. Det är få människor idag som aldrig någonsin lekt med träklossar, klassiska plocklådor eller dragleksaker när de var små. Därför förstår sig många på magin i den enkelhet som leksakerna för med sig. Nu förtiden finner du allt från de moderna träleksaker till klassiska varianter som ser likadana ut idag som de gjorde när farmor var liten.

Miljövänliga och hållbara träleksaker

Utvecklingen har verkligen gått framåt på leksaksfronten. Nu ligger miljö i fokus och man vill att leksakerna ska vara giftfria och hållbara. Det känns otroligt bra att kunna ge barnen det bästa. Det har även kommit många nya och mer detaljerade leksaker som gör det extra spännande. Nu hittar man roliga och hållbara träleksaker i olika utföranden som är både lärande, stimulerande och utvecklande. Jag blir själv mer och mer upprymd av alla härliga träleksaker som poppar upp. De har mjuka former är välgjorda luktar gott och man kan känna sig lugn som förälder att barnen inte får isig en massa skadliga ämnen när de leker.

Leksaker i naturliga material

Materialen från leksaker kommer allt mer från hållbart skogsbruk. Man tar tillvara på restprodukter vid tillverkning för att minska påverkan på vår miljö. Det är även viktigt att återplantera skog så skogen återhämtar sig på ett bra sätt. Många leksaker är gjorda av utarmade gummiträd som inte längre ger något gummi. Många av leksakerna kommer från Sydostasien och man har haft långa samarbeten som sträcker sig långt tid tillbaka (1999). Det ger en enorm trygghet för både fabrik och inköpare. Fabriker utanför Europa har tillgång till nya tillverkningstekniker och till ett anmärkningsvärt utbud av träleksaker i allmänhet. Idag är allt fler träleksaker målade/lackade med vatten baserade färger/lacker och man börjar använda organiskt lim allt mer.

Hos hittar ni giftfria träleksaker

Hos oss hittar ni roliga presenter till den nyfödda bebisen som fina babyskallror, mobiler och badleksaker. När man är bjuden på barndop är det alltid roligt att kunna ge bort något behövligt. Det är alltid roligt om barnet kommer att få stor användning av sina leksaker när den blir äldre. Mina barn har sparat vissa leksaker i en låda som de har fått när de var mindre. Det kan var roligt att plocka fram till sina egna barn så småting om. Ni hitta även klassiska pedagogiska giftfria träleksaker som bultbrädan, sorteraren eller regnbågs tornet med alla färgade ringar. Det är gamla klassiker som återkommer hela tiden i nya färger och utseende.

Leksaker till större barn

När barnen börjar bli större så finns det tågbanor och leksaksvärdar de kan man bygga ut efter behov. Många tågbanor är komparativa med varandra även om de är från olika fabrikat. Ni hittar moderna leksaksvärldar som dinosauriervärld, piratväld eller bondgård. Här kan man lära sig vad djuren heter eller dinosaurenas läten ja det är bara fantasin som sätter stopp. Man kan leka rollekar och utveckla barnens motorik. Leksakskök har länge varit ett inslag i barnens rum. Nu har det kommit allt från kaffebryggare till matmixer och kastruller i trä. Ni hittar även ett stort utbud av leksaksmat i olika varianter barn vill gärna efterlikna oss vuxna. Det kan vara riktigt utmanande att skära och dela frukter och grönsaker med kniv. Man kan även bjuda sina kompisar på picknick och plocka fram de mes utsökta bakelserna.

Spel i trä

Jag minns att jag spelade Fia med knuff mycket när jag var lite. Vi spelar det än idag med barnen och de tycker är väldig roligt att spela tillsammans. Det har kommit många nya spel på marknaden och jag kan verkligen uppmuntra att spela mer spel. Barnen lär sig att vänta på sin tur, räkna och färger och mönster. Det ger även en fin stund av att njuta av varandra i vår stressade vardag.