Potta

Giftfri & Ekologisk potta från Beco Potty

BecoPotty är en potta som är tillverkad av naturliga växtfibrer, den kan användas i åratal i hemmet men den biologiska nedbrytningen börjar så snart den komposteras eller grävs ner i trädgården…
… gott om tid att potträna och sedan rädda världen !

Den ergonomiskt utformade BecoPotty är en bekväma potta som är enkel att använda. Den höga ryggen ger extra stöd och stänkskyddet hjälper till att göra potträningen hygienisk.

• Bekväm för barnet, mjuka former och skön att sitta på.

• Hög rygg ger barnet extra stöd när det sitter.

• Står stadigt på golvet.

• Ordentligt stänkskydd så att inget hamnar utanför pottan.

• Enkel att hålla ren: torka ur med fuktig trasa eller skölj under rinnande vatten.

• Biologiskt nedbrytbar – snäll mot miljön !

Komposterbar Eko Potta

Materialet som denna potta tillverkas av är av naturlig växtfiber det är ett biokompositmaterial vilket betyder att det är en blandning av olika biologiskt nedbrytbara material.

Omkring 80% av materialet består av fibrer från bambu och risskal. Risskal är en restprodukt från risproduktionen ett material som normalt kastas bort och som därför är perfekt ur miljöperspektiv. Bambu är en typ av gräs som växer otroligt snabbt faktiskt den snabbast växande grödan på vår planet ! Att bambu dessutom kan odlas utan besprutning och producerar mer syre än skog av jämförbar storlek gör att bambu kan odlas på ett hållbart sätt.

När en produkt av växtfiber placeras i varma, fuktiga förhållanden, som i en kompost eller i jorden, bryts den ner och så småningom kommer denna ekologisk potta att vara helt borta, process tar vanligtvis 2 till 3 år beroende på miljöförhållanden.

Gör ett besök i vår Webbutik och handla online !

Ni kan alltid kontakt oss om ni vill ha hjälp att rådgöra om våra produkter eller om det är något ni söker mail till haxanhulda@gmail.com Ring oss på tel: 0707350678

Varmt välkomna Ulrika & Yvonne

ekologiska potta baecopotty