Merinoull

Underställ i merinoull

Merinoull är naturens egna supermaterial och är perfekt lämpat för underställ och andra typer av plagg. Barnkläder i merinoull är extremt mjuka och lena vilket gör dem helt fantastiska. Kläder i ull ger bra värme även om det är väldigt kallt. Det finns andra fördelar med barnkläder i ull och det är att ullen är antibakteriellt i sig självt utan behandling och bakterier får inte fäste i merinoullens fibrer. Det gör att kläderna inte luktar svett och man behöver inte tvätta kläderna lika ofta. Det räcker att hänga upp plagget på vädring över natten och sedan är det bara att använda igen.

Merino underställ till  barn

Som förälder köper vi mer än gärna underställ i merinoull till barnen. När vinter har kommit så har vår yngsta dotter valt ull underställ att använda på förskolan. Hon har tyckt att det varit lätt att klä på sig och hon känner sig varm när de är ute och leker. Bara för att många kopplar ullkläder och underställ barn till kläder man bär under vinteroverallen så behöver dem inte var tråkiga. Det finns fina ullklänningar och leggings att bära med fina mönster på. Om barnen är extra känsliga så finns det ull tröjor, byxor och jumpsuits där plagget har två lager tyg. Det närmas kroppen är i ekologisk bambu viskos och det yttre lagret är i 100% ull. Det gör att plagget värmer ordentligt ändå. Glöm inte de varma och goa ullstrumporna de finns i tunna och tjock och tjockare varianter. Ullstrumpor värmer bra i barens skor se bara till att skorna inte är för trånga då blir barnen snabbt kalla om fötterna.

Underställ till baby

Mina barn är i skalåldern och jag kan ångra att vi inte använde babykläder i ull till dem. Det känns väldigt praktiskt då det är så skonsamt mot deras hud. Men man behöver inte så stora uppsättningar babykläder de de är så lätta att rengöra. Jupsuits kan man ju använda dag som natt och den klassiska bodyn går ju fint att kombinera ett par ullbyxor till. Underställ till baby funkar ju även när man är ute i pulkabacken eller är i fjällvärlden och är på tur eller i vagnen. Vi kan även erbjuda en soft ulls kollektion från Danska JOHA. Denna kollektion passar utmärks som lager två under overallen, men varmare höst eller vår dagar funkar den utmärks som ett ytterplagg. Jag gillar när ett klädesplagg kan ha många olika funktioner och då kan jag tycka att det är ok att lägga en extra slant.

Merinoull från merinofåret

Merinoull kommer från rasen merinofår. Denna ras är speciellt framavlad för sin mjuka och fina päls. Merinofåret kommer ursprungligen från Spanien men det är mest från Australien och Nya Zeeland som är mest kända för sin ull.

Merinofåren har avlats fram för att producera en speciellt fin merinoull som är finfibrig, krusig och mjuk. Den fina ullkvalitet är främst ett resultat av ullfibrernas tjocklek. Ju tunnare fibrer desto finare är ullkvaliteten. Merinofårs ull har i allmänhet tunnare ullfibrer än många andra får producerar. Ullfibrernas tjocklek är till en del dock också ett resultat av den miljö och klimat som fåren lever i.

Vi har valt att sälja ullkläder till baby & barn från danska JOHA. Där företagen fäster stor vikt vid miljövänlig produktion, mulesing-fri och Woolmark och det tycker vi att JOHA gör.