Maxomorra

Ekologiska barnkläder

Maxomorra gör färgglada barnkläder i härliga mönster och färger för små och stora barn vilket är helt underbart. Vi har alltid varit förtjusta i detta varumärke med sin tuffa design finns det alltid nått för någon.

Det hela började i den lilla staden Älmhult, Sverige, 2008. Idén och grundaren Johan Ström och hans hustru, var att göra färgglada barnkläder, roligt och hållbara och prisvärda ekologiska barnkläder. Något som de ville ha till sina egna barn, men inte kunde hitta. Tanken från början var att endast använda ekologisk bomull, liksom ekologisk och socialt ansvarsfull produktion, och att göra barnkläder tillgängliga för alla. Två år senare är intresset och efterfrågan på unika barnkläder från Maxomorra stor.

Hållbara barnkläder

Maxomorra gör hållbara ekologiska barnkläder. För oss innebär det att göra val – För våra barn och för den miljö vi lever i. Maxomorra har använt organiskt, eller ekologisk bomull sedan starten av företaget 2008. Det är hjärtat och själen i varumärket, och ett av deras kärnvärden.

För Maxomorra “Jag är eco” står för ett bra va.l Barnkläder i ekologisk odlad bomull, bara ekologiskt certifierade färgämnen används, social ansvarig textil tillverkning, GOTS certifiering, återvunnen polyamid, låg miljöpåverkan gällande transport. Det är inte många barnklädes märken som  jobbar så hårt för att leverera barnkläder med en sådan kvalité.

Alla Maxomorras bomullskläder, även velouren som är i 20 % återvunnen polyester och ekologisk bomull är certifierade av Global Organic Textile Standard (GOTS). Standarden är världsledande textilproduktion standard för organiska fibrer, inklusive ekologiska och sociala kriterier, backas upp av oberoende certifiering av hela textilkedjan.

genom att vara ett GOTS certifierat företag kan Maxomorra försäkra

– Ekologiskt odlad bomull.
– Ingen användning av syntetiska bekämpningsmedel eller farliga nivåer av kemikalier.
– Grundläggande social anställningsvillkor i tillverkningen av deras kläder.
– Spårbarhet genom hela produktionskedjan.

Maxomorra har använt GOTS certifierad bomull sedan 2008 och är en GOTS certifierad varumärke sedan 2011.
För de produkter som innehåller inte bara bomull, så som velour, använder vi det organiska innehållet Standard (OCS). Denna standard, som utvecklats av Textile Exchange-organisation, bygger på en tredje part kontroll för att validera att slutprodukten innehåller den exakta mängden av en viss ekologiskt odlade material.

Unika ekologiska barnkläder

Maxomorra gjorde sitt val redan från början att endast använda ekologisk bomull. Vi tror helt enkelt att det är rätt sak att göra – för våra barn och för vår jord.

De ville också att sätta standarden högt redan från början. Det är därför de är stolta över att vara en av endast ett fåtal svenska företag som certifierats av de globala textilstandard GOTS. ”

Genom att erbjuda prisvärda, funktionella och hållbara ekologiska barnkläder i färgglada och lekfulla tryck är målet att vara attraktiv för så många människor som möjligt.

Visionen är att vara en hållbar och prisvärd barn märke.

Vikten ligger i att producera hållbara barnkläder som innefattar en produktion av högkvalitativa barnkläder och att var öppen, ärlig och enkelhet

 Gör ett besök i vår Webbutik och handla online !

Varmt välkomna Ulrika & Yvonne !

ekologiska barnkläder Maxomorra