Maxomorra

Barnkläder i ekologisk bomull

Maxomorra gör hållbara ekologiska barnkläder. För oss innebär det att göra val – För våra barn och för den miljö vi lever i. Maxomorra har använt organiskt, eller ekologisk bomull sedan starten av företaget 2008. Det är hjärtat och själen i varumärket, och ett av deras kärnvärden.

För Maxomorra ”Jag är eco” står för bra val: ekologisk odlad bomull, bara ekologiskt certifierade färgämnen, social ansvarig textil tillverkning, GOTS certifiering, återvunnen polyamid, låg miljöpåverkan gällande transport.

Certifierade av GOTS

Alla Maxomorras bomullskläder, förutom velour, är certifierade av Global Organic Textile Standard (GOTS). Standarden är världsledande textilproduktion standard för organiska fibrer, inklusive ekologiska och sociala kriterier, backas upp av oberoende certifiering av hela textilkedjan.
Att vara en GOTS certifierat företag Maxomorra kan försäkra:
Ekologiskt odlad bomull
Ingen användning av syntetiska bekämpningsmedel eller farliga nivåer av kemikalier
Grundläggande social anställningsvillkor i tillverkningen av deras kläder
Spårbarhet genom hela produktionskedjan.

Maxomorra har använt GOTS certifierad bomull sedan 2008 och är en GOTS certifierad varumärke sedan 2011.
För de produkter som innehåller inte bara bomull, så som velour, använder vi det organiska innehållet Standard (OCS). Denna standard, som utvecklats av Textile Exchange-organisation, bygger på en tredje part kontroll för att validera att slutprodukten innehåller den exakta mängden av en viss ekologiskt odlade material.

Det hela började i den lilla staden Älmhult, Sverige, 2008. Idén och grundaren Johan Ström och hans hustru, var att göra färgglada barnkläder, roligt och hållbara och prisvärda ekologiska barnkläder. Något som de ville ha till sina egna barn, men inte kunde hitta. Tanken från början var att endast använda ekologisk bomull, liksom ekologisk och socialt ansvarsfull produktion, och att göra kläder tillgängliga för alla. Två år senare är intresset och efterfrågan på unika barnkläder från Maxomorra stor.

Unika ekologiska barnkläder

Maxomorra gjorde sitt val redan från början att endast använda ekologisk bomull. Vi tror helt enkelt att det är rätt sak att göra – för våra barn och för vår jord.

De ville också att sätta standarden högt redan från början. Det är därför de är stolta över att vara en av endast ett fåtal svenska företag som certifierats av de globala textilstandard GOTS. ”

Genom att erbjuda prisvärda, funktionella och hållbara ekologiska barnkläder i färgglada och lekfulla tryck är målet att vara attraktiv för så många människor som möjligt.

Visionen är att vara en hållbar och prisvärd barn märke.

Vikten ligger i att producera hållbara barnkläder som innefattar en produktion av högkvalitativa barnkläder och att var öppen, ärlig och enkelhet

 Gör ett besök i vår Webbutik och handla online !

Varmt välkomna Ulrika & Yvonne !