JOHA Ullkläder

Danska Ullkläder

Joha ullkläder är ett av Skandinaviens största tillverkare av underkläder och nattkläder gjorda av ull och bomull för spädbarn och barn. Företaget grundades 1963 och driv på samma sätt som för 50 år sedan. Det är kompromisslös kvalitet och den bästa ullen hållbar och utsökt design. Joha ullkläder var det första företaget som producerade ylle kläder för barn och har under de senaste 35 åren varit bland de ledande varumärket på den europeiska marknaden. Med sitt stora ut bud av barnkläder hittar man alltid något som passar. Man hittar även underkläder till vuxna som passar in till vardags eller när man motionerar. Joha har alltid varit noga med att använda den bästa merinoullen av absolut högsta kvalitet som tåls att användas och tvättas om och om igen.

Den finaste ullen och kompromisslös produktion

Joha barnkläder fäster stor vikt vid miljövänlig produktion och var ett av de första danska företag som är godkända att använda EU Ecolabel på sina produkter.
Denna märkning ges endast till företag som kan visa att deras produkter uppfyller de stränga miljökrav har rätt att använda märket. Dessutom har de flesta av deras ullprodukter ackrediterade av internationella Woolmark certifikat.
Woolmark är en av de mest kända textilmärkningssymboler. Produkter som bär denna etikett testas i enlighet med Woolmark strikta krav. Det garanterar bästa kvalitet och renhet av ull.

Ull ett naturligt material

Ull är helt och hållet ett förnybart naturligt material. Detta gör att det är ett av våra mest hållbara materialresurser här i världen.
Vilken kvalitet ullet håller och således användningsområde för detsamma, beror på fårets ras, varifrån fåret kommer och när det klipptes.
Ull med längre och tunnare fibrer känns behagliga och lena mot huden.
En anledning till att ull är så bra till kläder är att det absorberar mycket av fukten och kan transportera bort den från huden. Det är därför man ska använda plagg i ull närmast huden och på fötterna.

Vi har valt att sälja ullkläder där företagen fäster stor vikt vid miljövänlig produktion, mulesing-fri och Woolmark och det tycker vi att JOHA barnkläder gör.