Ekologiska träleksaker till barn

Vikten med giftfria träleksaker till barnen

Det är härligt med genuina giftfria träleksaker det för ens tankar bakåt i tiden då mina föräldrar var små. Man byggde sig en bil i trä eller kanske en dockvagn av de virke som man hittade eller blev över. Man skapade av de material som fanns och fantasin var till stor hjälp. På senare år när man själv har skaffat barn och familj. Ser man vikten i att barnens leksaker är i bra kvalte. Det känns väldigt bra att kunna hitta giftfria leksaker som är trygga att leka med.

 Leksaker i giftfria material

Våra giftfria träleksaker kommer från hållbart skogsbruk. Man ser även till att det återplanteras skog och man använder även gummiträ i många leksaker. Alla giftfria träleksakerna är målade/lackade med vatten baserade färger/lacker. Nu på senare år börjar man att använda organiskt lim mer och mer. Träleksaker som är tillverkade i Europa är oftast målade i giftfria färger och det känns tryggt.

 

Ge bort leksaker när någon föds eller fyller år

Vi på Häxan Hulda försöker att erbjuda ett varierat sortiment av träleksaker till små och stora barn. Vår visson är man ska hitta spännande presenter till ett nyfött barn eller när barnen fyller år. Jag kan även tycka det är viktigt att leksakerna är hållbara. De får gärna finnas med under en längre tid eller ärvas. Det är alltid fint att ge bort något som man kommer att bära med sig som ett fint minne. Många av våra leksaker kan man uppgradera under tiden som barnen växer vilket är väldigt häftigt.

 

Stort utbuda av pedagogiska träleksaker

Det är alltid lite klurigt vad man ska köpa till baren. Till de allra minsta brukar babyskallror, mobiler, små böcker med tjocka sidor var popis. När baren har kommit runt året kan klossar och sorterings lådor vara bra. Lära gå vagnen brukar komma in i bilden. Barnen intresserar sig även för färger och former även husdjur, bilar och traktorer. När baren fyller två brukar de tycka det är roligt att få vara med i köket. Det som är roligt med leksaksmat är att den är så verklighets trogen och har ofta fina detaljer. Man hittar fina kakfat, grönsaker, frukter, kaffebryggare som kommer ge många timmars lek. Till de större baren så brukar spel vara roliga och det har kommit till många nya. De gammal spelen har fått en upp piffning.

 

Gör ett besök i vår Webbutik och handla online !

Ni kan alltid kontakt oss om ni vill ha hjälp att rådgöra om våra träleksaker eller om det är något ni söker mail till haxanhulda@gmail.com

Varmt välkomna Ulrika & Yvonne.