Giftfria Nappflaskor

Nappflaskor från Lifefactory

Med en nappflaska i glas från Lifefactory kan du känna dig helt säker på att ditt barn inte får isig några gifter. Giftfria nappflaskor som är gjorda av högsta kvalitet i termisk chock resistenta borsilikatglas. Detta gör att nappflaskor tål övergången från fryst till kokande vatten. Silikon höljet som är av medicinsk silikon ger en bra greppyta för små barn händer och skyddar mot fall. Det medföljer en dinapp i storlek 3-6 månader steg 2, dinappen är tillverkad i silikon och är ventilerad för att motverka kolik. Det finns även en gradering på utsidan av nappflaskan som gör det lätt att få rätt mäng vätska i flaskan.

Hållbar giftfria nappflaskor

Nappflaskan är mycket tålig så är den flaskan fortfarande tillverkad av glas och den är inte okrossbar.  Silikon tillverkas av kiseldioxid, den vanligaste beståndsdelen av sand. Det är ett bra alternativ till plast som kan läcka kemikalier. Flasktoppen, dammskyddet och den läckagesäkra pluggen är tillverkade i BPA-fri polypropylen, PP, plast nummer 5, vilken är den plast som anses mest giftfri. Nappflaskan är fri från BPA, ftalater, PVC, bly och latex. Material är giftfria och godkända av FDA, glas är ett säkert och giftfritt alternativ gentemot plast som lakar ur kemikalier vid kontakt med mat och vatten.

Före användning av nappflaskan

Före användning bör nappflaskan steriliseras, placera flaskan med silikonhöljet och tillbehör i diskmaskinen eller i kokande vatten i 3 minuter. Placera lockets delar och dinappen på översta hyllan i diskmaskinen, silikonhöljet kan sitta kvar på flaskan om man så vill. Både flaska och silikonhölje kan värmas i mikrovågsugn, ta bort napp och lock innan flaskan värms

För att flaskan ska ventileras när barnet äter så bör inte locket skruvas på för hårt. Skötselinstruktioner följer med nappflaskan. Dinappen bör bytas ut med gämna mellan rum  p.g.a säkerhet och hygien efter ca 2 månader.

Tänk på att du styr flödet i flaskan genom hur hårt du skruvar fast korken med dinappen.

Kan varmt rekommendera Nappflaskor i glas när barnen växer kan man ändra utförande på nappflaskan och sätta på en dryckes pip eller ett lock.

Gör ett besök i vår Webbutik och handla online !

Ni kan alltid kontakt oss om ni vill ha hjälp att rådgöra om våra produkter eller om det är något ni söker mail till haxanhulda@gmail.com Ring oss på tel: 0707350678

Varmt välkomna Ulrika & Yvonne

 

giftfria nappflaskor glas