Ekologiska barnkläder

Stort utbud av barn & babykläder

När man som förälder väljer ekologiska barnkläder  väljer man det bästa för sina barn och för vår miljön !
Kläder till våra barn vill man gärna att de ska vara hållbara. De får gärna vara på modet och när barnkläderna dessutom är gjorda av ekologisk bomull så blir man positiv. Barnkläder som är miljövänliga och fri från skadliga kemikalier ger oss som föräldrar en enorm trygghet. Våra barn är värd det allra bästa. Idag hittar man ett stort utbud av ekologiska barnkläder och babykläder från kända varumärken. Men det kommer många nya små varumärken på marknaden så det är lätt att välja just det som passar er.

Fördelarna med ekologiska barnkläder

Speciellt för spädbarn och småbarn är det helt naturliga att välja giftfria och ekologiska kläder. Det är ju också så att organiska material är mycket bättre i sin kvalité. De har längre livskvalite och kommer att hålla för många fler tvättar. Medans kommersiellt tillverkade bomulls kläder börjar alltid bryta ner efter 15-20 tvättar.  Varav ekologisk bomullskläder säkert håller upp till åtminstone 100 tvättar ibland för ännu fler.

Detta gör ekologiska barnkläder mer kostnadseffektiva samt att kläderna är säkrare för ditt barn. Det finns många anledningar att välja ekologiska produkter. En av dem är att de odlas och tillverkas med miljövänliga processer. Det gynnar vår miljö snarare än förorenar vår jord och vattendrag. Genom att köpa ekologiska barnkläder gör du bara inte ett hälsosammare val för ditt barn. Du ger vår planet chans att leva längre och inte förorena den i onödan.

Giftfria barnkläder

När man odlar bomull används kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel för att undvika skador på skördarna.
Bekämpningsmedel tränger igenom huden men kan också inandas. När man exponeras genom hantering av bekämpningsmedel utsätts de som jobbar för potentiellt gifter. Det känns jobbigt att man utsätter sina medmänniskor för stor skada i onödan. Spår av bekämpningsmedel, konstgödsel och avlövningsmedel kan hittas i bomull efter skörd. Sådana gifter påverkar den som kommer bära plagget.
Hos Häxan Hulda hittar du stort utbud av ekologiska barnkläder i 100% ekologisk bomull. Våra barnkläder är producerade i organiska material i alla led och färgning och tryck är fria från ftalater och PVS. Man märker stor skillnad på barnkläder där bomullen är odlad ekologisk både på kvalitén och hållbarhet.Olika tyger användas till kläder

Det finns nu en mängd olika ekologiska tyger tillgängliga, såsom ekologisk bomull, ull, silke, hampa, och alpacka. Organisk bambu är ett annat material som ökar i popularitet. Den organiska bambu är både silkeslena och mjuk, och finns i många olika texturer.
Du kommer att kunna hitta snygga giftfria barnkläder i bra kvalité till ditt barn, oavsett tillfälle.

Barnkläder i naturliga material

När du köper barnkläder för ditt barn välja gärna naturliga material. Undvik gärna syntetiska tyger och tyger som har starka lukter. Det är svårt att tvätta bort starka dofter. Kläder som är gjorda av kommersiell bomull kan innehålla spår av bekämpningsmedel. Det är bättre att köpa ekologiska barn & babykläder. Speciellt när det är åtsittande kläder eller sängkläder som ligger nära kroppen.
Så att du kan vara säker på att det inte finns några kemikalier som kan irritera ditt barns hud.

Alla nya ekologiska babykläder ska tvättas innan du använder dem för första gången om de är ekologisk eller inte. Det är extra viktigt när det är kläder till spädbarn eller mindre barn. Välj att tvätta barnkläderna i ett skonsamt tvättmedel undvik ett för starkt doftande tvättmedel. Vissa tvättmedel kan dofta väldigt starkt och innehålla produkter som kan irritera ditt barns hud eller kropp.

Jag tror att för en liten nyfödd baby är ekologiskt alltid det bästa valet. När barnen är nyfödda tillbringar de mer tid i sin spjälsäng eller vagn. Vissa människor väljer också second hand-kläder som har haft upprepade tvättar. Detta bör också vara ett säkert val om tygerna är naturliga.

Det viktigaste är att skydda ditt barn så mycket som möjligt från alla gifter och kemikalier. Samtidigt kommer du att göra val som hjälpa till att bevara vår miljö.

Trendiga barnkläder

Ekologiska barnkläder från trendiga märken hittar ni hos Häxan Hulda. Vi har varumärken från bl.a Villervalla som har fägglada plagg med roliga prints. Det ger dig många möjligheter att matcha fram sina egna favoriter. Vi har även många Danska märken som UBANG. De har roliga fantasifulla plagg som barnen faller pladask för. JOHA leverera ullkläder till små och stora barn. De är helt underbara och kan varmt rekommendera detta märke. Har ni inte hittat barnstrumpor och mockasiner från Mp Denmark så ska ni kika närmare här i vår webbutik. Ni kommer att älska dem med sin underbar kvalitet och utsökta design.

Välkommen att kika in hos oss på Häxan Hulda.