Ekologiska babykläder

Medvetna föräldrar väljer ekologiska babykläder

Dagens föräldrar handlar allt mer ekologiska babykläder och är mer bekymrade över världen och sina barns hälsa än någon generation tidigare. Fler föräldrar väljer att handla ekologiska babykläder och avvisar allt mer kläder som har gjorts med konventionell bomull och syntetmaterial. Nu har föräldrar blivit allt mer medveten om de risker som kemikalier och bekämpningsmedel kommer att ha både i naturen och på oss människor. Hos Häxan Hulda försöker vi att erbjuda ett stort utbud av ekologiska babykläder i 100% ekologisk bomull. Våra babykläder är producerade i organiska material i alla led och färgning och tryck är fria från ftalater och PVS. Man märker stor skillnad på barnkläder där bomullen är odlad ekologisk både på kvalitén och hållbarhet.

Dagens föräldrar undviker alla mer bearbetade barnkläder och väljer att köpa enbart ekologiska babykläder. Ekologiskt innebär att produkterna inte innehåller några konstgjorda medel, bekämpningsmedel eller kemikalier. Processen att göra ekologiska babykläder inte bara börjar vid tillverkningen utan det börjar faktiskt med hur bomullen har odlats. Den genomsnittliga t-shirten är gjord av bomull som har odlats med hjälp av skadliga bekämpningsmedel och kemikalier. Ekologiska kläder odlas utan bekämpningsmedel och kemikalier. Även gödsel som används för ekologisk bomull är fri från kemikalier och bekämpningsmedel. Teknikerna för grönt jordbruk är den största anledningen till att moderna föräldrar nu använder enbart ekologiska kläder till sina barn.

Material för Ekologiska barnkläder

Förutom ekologisk bomull, finns det även andra material som används i tillverkningen av ekologiska barnkläder. I dessa ingår organiska bambu tyg, och ekologisk ull, vilket är nödvändigt för vinterkläder och filtar för spädbarn. Varje typ av organiskt material kommer att ha sin egen individuella känsla och struktur, vilket ger dig en mängd olika alternativ för ditt barn.

Kläder som görs med hjälp av organisk bambu har vunnit intresse föräldrar som bara vill använda produkter som är miljövänliga. Bambu anläggningar har blivit mer kontrollerade och det gör att bambu skördas på ett kontrollerat sätt och inte kommer att göra några skador på miljö och människor.  Kläder som är gjord av bambu är mer hållbara på grund av styrkan av de bambufibrer. Bambutyg är också så mjuk som silke. Detta gör kläder gjorda av bambu en en stark utmanare mot de organiska bomullsprodukter.

Konventionella barnkläder

Du kommer att bli förvånad när du lär dig om alla skäl till varför du inte ska använda konventionella babykläder till dina barn. Den främsta orsaken är den enorma mängden bekämpningsmedel som används vid framställning av konventionella bomull. De flesta människor tror att dessa kemikalier kan avlägsnas genom tvättning av bomull under tillverkningsprocessen. Emellertid kommer spårmängder av dessa kemikalier vara kvar i bomull. Ekologisk bomull har inte detta problem eftersom bönderna endast kommer att använda biologisk bekämpning på sina grödor.

Under tillverkning av ekologiska babykläder är stor kontroll för att vara säker på att inga onaturliga kemikalier eller material kommer i kontakt med kläder. För färgning av ekologiska barnkläder, får inga syntetiska färgämnen används. Andra kemikalier, såsom formaldehyd, kommer aldrig att hittas i ekologiska barnkläder.

Den unga huden på barn är särskilt mjuk och känslig. Spädbarn har ännu inte utvecklat ett immunförsvar för att skydda den så som  vi vuxna har. Babykläder måste vara fri från allergener och andra föroreningar som endast kommer att irritera barnets hud. Vissa hudtillstånd, såsom eksem, är direkt relaterade till den kemiska rester som finns kvar i tyget av babykläder. Eftersom ekologiska barnkläder inte innehåller kemikalier, har risken för hudåkommor eliminerats.

Köpa ekologiska babykläder

När du köper ekologiska barnkläder, köper du de bästa produkterna för att säkerställa att ditt barn inte kommer att vara i kontakt med några skadliga kemikalier. Du kommer också att hjälpa miljön genom att hålla kemikalier och bekämpningsmedel som används vid framställning av konventionella kläder ur vattenförsörjningen och livsmedelskedjan.

Vi har varumärken som Villervalla, Maxomorra och Me Too

Hos Häxan Hulda hittar ni varumärken från bl.a Villervalla med sina färgstarka färger och prints. Vi har även många Danska märken som JOHA, Me Too och Mp Denmark som kommer med det senaste inom barnmode. Ni hittar många fina babyplagg från storlek 44-86 men ni hittar även coola barnkläder till de större barnen upp till storlek 140 som kanske vill vara lite mer moderiktiga men vill kunna använda ekologiska material i sina kläder.

Gör ett besök i vår Webbutik och handla online !

Ni kan alltid kontakt oss om ni vill ha hjälp att välja rätt storlek eller om det är något ni söker mail till haxanhulda@gmail.com Ring oss på tel: 0704 55 95 03

Varmt välkomna Ulrika & Yvonne !