Ullkläder

Ullkläder

Barnkläder i ull

Säger man ullkläder så får man ibland lite konstiga blickar och de undrar om man inte är riktigt klok. Men jag måste säga att jag har blivit riktigt kär i detta naturmaterial. Idag kan man använda kläder med olika ullblandningar året runt och fördomar om att ull ska klia och stickas är inte sant.

Ull har en fantastisk förmåga att absorbera fukt och kommer att hålla ditt barn torr och skapa välbefinnande till de små.

Med sin isolerande egenskaper reglerar ullkläder kroppstemperaturen – mysigt och varmt när det är kallt ute och kyler kroppen när det är varmt. Perfekt för både vinter och sommar.

Ull

Ull har många unika egenskaper vilket gör materialet perfekt för kläder. Först och främst har ull en termiskt isolerande egenskap att hålla värmen även under mycket låga temperaturer. Ull absorberar kroppens fukt och svett och kan binda upp till 40% av sin vikt utan att påverka den värmande egenskapen, och jämfört med bomull som kan absorbera endast 8% av sin vikt, ullkläder är även skonsamt mot huden .

Vi har valt att sälja ullkläder där företagen fäster stor vikt vid miljövänlig produktion och är godkända för att använda märkningen EU Ecolabel på sina produkter och endast företag som kan visa att deras produkter uppfyller de stränga miljökrav har rätt att använda märket.